espa
MENU
Hypertitle
Αρχική
Hypertitle number
01

Orestis Kourakis photography

Χρυσό στεφάνι από το Getty Museum - Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης Αρχαιολογικός χώρος Ιορδανίας - Γέρασα Ανατολική Πύλη σύνθεση χρυσών στεφανιών από το Μετρό Θεσσαλονίκης Κρατήρας Δερβενίου - λεπτομέρεια - Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης Σύνθεση γυάλινων αντικειμένων - Επταπύργιο Θεσσαλονίκης Αρχαιολογικός χώρος Ιορδανίας - Γέρασα Κιονοστοιχία της αγοράς χρυσά και ασημένια νομίσματα - Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης χρυσά σκουλαρίκια από το Μετρό Θεσσαλονίκης Αρχαιολογικός χώρος Ιορδανίας - Γέρασα Ναός του Διός
Body

Αποτυπώνοντας την ιστορία σε pixels

Κάθε φορά που φωτογραφίζω έναν αρχαιολογικό χώρο ή ένα αντικείμενο ξεκινά ένας διάλογος. Ένας διάλογος που αντλεί όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα από τα αρχαιολογικά ευρήματα, ξεδιπλώνοντας την ιστορία τους με τρόπο μαγικό.

Πελάτες

Museum of Louvre
The Metropolitan Museum of Art
Akropolis Museum
Berkeley
Onassis Foundation
Museum of Cycladic Art
Tampa Museum of Art
Princetown University Museum
Archeological Museum of Thessaloniki
Virginia Museum of Fine Arts
Benaki Museum
Forth
Museum of Fine Arts
Columbia University
Byzantine Museum
The Hispanic Society of America
Attiko Metro
The Walters Art Museum
Byzantine & Christian Museum
Fulbright

Υπηρεσίες

Image
Ρομποτικά Συστήματα & Εξοπλισμός

Title
Ρομποτικά Συστήματα & Εξοπλισμός

Body

Τα αρχαιολογικά αντικείμενα είναι εξαιρετικά εύθραυστα και κάθε χειρισμός είναι πιθανό να τα βλάψει. Για το λόγο αυτό, η τεκμηρίωσή τους θα πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν πιο ολιστικά και με τα καλύτερα διαθέσιμα μέσα. Έχοντας ως στόχο να δίνω λύσεις σε απαιτητικές εργασίες τεκμηρίωσης, σχεδιάζω και κατασκευάζω ειδικά ρομποτικά συστήματα που επαναπροσδιορίζουν τα όρια της φωτογραφικής καταγραφής.

Μαρτυρίες Πελατών

Image
Sophie Descamps
Sophie Descamps
Role
Curator of Greek, Etruscan and Roman Antiquities
Organization
Louvre Museum, France
Testimonial

Χάρη στην εξειδίκευσή του στην αρχαιολογική φωτογραφία, ο Ορέστης επιλέχθηκε ως ο αποκλειστικός φωτογράφος για το ελληνικό τμήμα του καταλόγου της έκθεσής μας Au royaume d’ Alexandre le Grand. La Macédoine antique. Ο Ορέστης επικεντρώνεται στην παροχή ολοκληρωμένων οπτικών πληροφοριών που συμβάλλουν στη μελέτη του αρχαίου κόσμου.

Image
Christopher Lightfoot
Christopher Lightfoot
Role
Curator Greek and Roman Art
Organization
The Metropolitan Museum of Art NYC (The MET), USA
Testimonial

Ο Ορέστης έχει αναπτύξει νέες και συναρπαστικές τεχνικές για την παραγωγή αρχαιολογικών εικόνων που αιχμαλωτίζουν το βλέμμα. Οι φωτογραφίες του χρησιμοποιήθηκαν στο εξώφυλλο του καταλόγου της έκθεσης Ennion: Master of Roman Glass New York του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης.

Image
Nathan T. Arrington
Nathan T. Arrington
Role
Assistant Professor of Classical Archaeology
Organization
Princeton University, USA
Testimonial

Ο Ορέστης έχει τον τρόπο να κάνει ακόμα και τα πιο κοινότυπα και ταλαιπωρημένα αρχαιολογικά αντικείμενα  να λάμψουν όπως ο Κρατήρας του Δερβενίου.

Image
Αγγελική Κοτταρίδη
Αγγελική Κοτταρίδη
Role
Προϊστάμενη Εφορίας Αρχαιοτήτων Ημαθίας
Testimonial

8 χρόνια άψογης συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Εκτός από την υψηλή απόδοση στην ποιότητα των φωτογραφιών, αξίζει να επισημανθεί η συνεχής προθυμία του κ. Κουράκη να πειραματισθεί με νέες μεθόδους, έτσι ώστε να ανταποκριθεί άριστα στις υψηλές απαιτήσεις που θέτει ο συνδυασμός επιστημονικής τεκμηρίωσης και ελκυστικής παρουσίασης.

Image
Nikolaos Papazarkadas
Nikolaos Papazarkadas
Role
Associate Professor of Classics
Organization
University of California, Berkeley, USA
Testimonial

Η πρωτοποριακή μεθοδολογία που εφαρμόζει ο  Ορέστης στο RTI, σε συνδυασμό με τα καινοτόμα ρομποτικά του συστήματα, αποκαλύπτουν λεπτομέρειες που δεν θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν διαφορετικά. Πολλές επιγραφές, μεταξύ των οποίων και το περίφημο επίγραμμα του Κροίσου από τη Θήβα , θα παρέμεναν ελλιπή κείμενα χωρίς τον Ορέστη.

Image
Seth D. Pevnick
Seth D. Pevnick
Role
Chief Curator and Richard E. Perry Curator of Greek and Roman Art
Organization
Tampa Museum of Art, USA
Testimonial

Ο Ορέστης παρήγαγε χιλιάδες υπέροχες φωτογραφίες από επιλεγμένα αντικείμενα της συλλογής μας, με τα οποία μπορούν οι χρήστες να αλληλεπιδράσουν εικονικά, βλέποντάς και την παραμικρή λεπτομέρεια. Επίσης, παραχώρησε μία εξαιρετική διάλεξη όπου εξήγησε τις φωτογραφικές του καινοτομίες σε μουσεία της Ευρώπης και της Αμερικής.

Image
gallery - λεπτομέρεια από τον κρατήρα του Δερβενίου - Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Title
Γκαλερί φωτογραφιών

© Orestis Kourakis. Website created by Point Blank